MASA TENİSİ EKİPMANLARI




Topa raketle vurulduğu esnada çıkan ses nedeniyle bu spor pinpon ya da ping pong adıyla da anılmaktadır. Masa tenisinde birlik ya da federasyon oluşturmak anlamında 1902’den başlayarak bazı girişimler olmakla birlikte, 1920 yılında kurulan Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (FITT) kabul görmüş ve 110’dan fazla ülke federasyonu bu oluşuma katılmıştır.

Masa Tenisi Ekipmanları

Masa tenisi ekipmanları nelerdir sırayla bakıyoruz…

Masa Tenisi Masası

Masa tenisi sporu, sert, düz, ve genellikle yeşil ya da mavi renkte olan bir masada oynanır. Masanın  uzunluğu 274 santimetre, genişliği ise 152 santimetredir.

Masanın yüksekliği yerden 76 santimetredir. Masa tenisi şampiyonalarında sporcuların rahat bir şekilde mücadele edebilmeleri için; her masaya eni en az 6 metrelik ve boyu en az 12 metrelik bir alan oluşturulur. Masa tenisi masasının tam ortasında enlemesine gerilen ağın yüksekliği ise 15 santimetre 25 milimetre olmak zorundadır. Buna net düzeneği adı verilmektedir.

Masa Tenisi Topu

Masa tenisi topu selüloid ya da benzeri plastik malzemeden beyaz veya portakal rengindedir.

Küre  şeklindeki masa tenisi topunun çapı 40 milimetredir ve ağırlığı ise 2.7 gramdır.

Masa Tenisi Raketi

Raket için kullanılan malzemelerin minimum %85’lik bölümü tahtadan oluşmaktadır. Genelde tahtadan yapılan raketlerin üzeri pütürlü plastik ya da kauçukla kaplıdır.



Raketin top ile temas eden kısmı ise katı ve pürüzsüz bir nitelikte olmalıdır. Raketin topla temas eden yüzeyi yapışkan dahil kalınlığı 2 mm’yi geçmeyen süngersiz tırtıl lastik ile veya tırtılları içeride veya dışarıda olan ve yapışkan dahil toplam kalınlığı 4 mm’yi geçmeyen sandviç lastikle kaplı olacaktır.

Yorumlar

  1. masa tenisi ekipmanları lazıımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!
    :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MASA TENİSİ KURALLARI

Masa Tenisi Tarihçesi